LEGO lanserar samlarfigurer nästa år

I juni 2010 kommer LEGO att lansera en helt ny samlarserie med enbart minifigs. Figurerna är av varierande typ men skall enligt uppgift inte vara någon figur som ingår i ett aktuellt tema. Det kan vara allt från cowboys till ninjas till äventyrare m.m. Den första vågen som alltså skall dyka upp i butik i juni skall enligt uppgift innehålla 16 olika figurer. Dessa kommer sedan att ersättas av 16 andra figurer i augusti.

Figurerna kommer att säljas i ogenomskinliga polybags så det blir slumpen som avgör vilken figur man får. Det är alltså samma upplägg som på t.ex. samlarkort. Påsen med figuren kommer att kosta 25 kr. Kan verka mycket med tanke på att impulse setten kostar bara 5 kr mer och då dår man även med tillbehör. Men jag misstänker att det höga priset beror på att figurerna kommer att vara unika för just den här samlarserien samt att de bara kommer att produceras i två månader (åtminstone första vågen).

Hur som helst så tycker jag att detta är en av de mest spännande nyheterna inför nästa år. Och någonting som sannorlikt kommer att gräva ett mycket stort hål i min plånbok. 😛

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till LEGO lanserar samlarfigurer nästa år

  1. moddeman skriver:

    Det låter verkligen spännande. Då får man kanske starta up en byteshandel med dubletter sen om man ska få tag på alla.

  2. Frasse skriver:

    Påminner mig om Playmobils ”special”-serie. Fast de såldes inte enligt ”samlarkorts”-principen.Då Playmobil Special var min favvo från den leksakstillverkaren och de fortafarnade är samlingsbara så låter detta väldigt spännande. Får hålla ögonen öppna efter dem.

  3. Lego skriver:

    Kommer dessa figurer vara av light flesh/reddish brown-karaktär? Eller kommer det vara ”ordinärt gult” som gäller? Nån som vet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s