8056 Monster Crab Clash

8056 Monster Crab Clash är ett av de tio setten som ingår i den första omgången av Atlantis. Med sina 68 bitar för 79,50 Kr så är det ett av de allra minsta setten hittills i temat. Det är bara de bägge impulssetten som är mindre.

Första gången jag såg bilder på settet så tänkte jag genast på 7774 Crab Crusher från det förra undervattenstemat Aqua Raiders. Fast detta settet (8056 Monster Crab Clash) är betydligt mindre på flera sätt.

 

Låda och bitar

box_front.jpg
box_back.jpg

Lådan är av samma typ som de flesta andra. Framsidan har en actionbild och baksidan visar upp settets olika finesser. Som synes så är det inte så många i det här settet. I nedre vänstra hörnet visas de fem ”nycklarna” med detta sets nyckel framhävd.

contents.jpg

Inuti lådan hittar vi två påsar med bitar, en instruktionsbok samt ett, av många, avskytt ark med klisterdekaler.

instructions.jpg

Instruktionerna är enkla och tydliga att följa. Som synes så saknas rutan som listar bitarna som skall användas i aktuellt steg. Men då det bara adderas runt 2 – 3 bitar per steg så är inte det några problem.

partsofinterest.jpg

Settet innehåller en del intressanta bitar. Varav de flesta är användbara på annat håll. Dykarhjälmen är stor och säkerligen användbar bl.a. som astonaut-dräkt.

Visiret är en ny bit. Första gången jag såg figurerna trodde jag att det bara var detta visir i en ljusgrön transparant färg. Men till skillnad från det gamla visiret så har det nya inte en helt slät yta. Istället har det en slags utbuktning på ovansidan. Visiren är dock helt kompatibla så de gamla visiren passar perfekt på hjälmen.

Vi har Atlantisnyckeln så klart. Inte så mycket att orda om den annat än att den känns lite svåra att använda till någonting annat. Möjligtvis inom något castle/fantasy-bygge. Men hemma hos mig så byggs det tyvärr inte så mycket sånt för tillfället så…

Sist men inte minst så har vi en svart klo/tand/horn som är en ny bit för i år. Eller rättare sagt så får man med hela sex stycken. Detta är en bit som jag tror att vi kommer att få se mycket av i MOC:s i framtiden. Biten är tillverkad av ett mjukt, gummiaktigt, material. Jag antar att man valt att tillverka dem i det materialet för att undvika risken att barn gör sig illa på dem.

 

Minifig

fig_nohelmet.jpg

Settet kommer med en minifig klädd i samma dykardräkt som samtliga dykare i atlantis-temat bär. Det är ben och torso i mörk blågrå färg med tryck i rött, lime och metallic silver. Och det är tryck både på benen och torso. Torson har tryck både fram och bak. Trots att nästan hela ryggen täcks av den stora hjälmen. 

Huvudet är med dubbla ansikten. Vilket verkar bli allt vanligare. Huvudet är nytt för detta tema och följer med i tre av första omgångens set.

fighelmet_front.jpgfighelmet_side.jpgback.jpg

Hjälmen är rätt stor med pinhål på sidorna. Det finns även hål i botten på syrgastuberna men dessa verkar inte vara avsedda att fästa pins i. Trots storleken så är hjälmen ändå inte överdimensionerad. Den ger mer intrycket av utrustning för djuphavsdykning.

Förutom hjälmen så kommer figuren även med ett harpungevär samt simfötter i barnvänligt lime. En färg som är ny för simfötterna i och med detta tema.

 

Modellen

crab.jpg
crab_back.jpg

Till sist så har vi då modellen som i praktiken bara är en svart krabba i jätteformat. Men den ser å andra sidan rätt bra ut. Trots att den inte består av särskillt många bitar. De svarta klo-bitarna får benen att se betydligt bättre ut än vad de gjorde på, den betydligt större, krabban i 7774 Crab Crusher. Annars finns det väl inte så mycket att säga om den. annat än att den kan röra på benen samt knipa med klorna som även går att vrida i sidled.

complete.jpg

Sammanfattning

8056 Monster Crab Clash är ett ok set. Varken mer eller mindre. Krabban är som sagt hyffsat snygg men settet känns ändå lite mer som ett tillbehör. För den är begränsad när det kommer till lekvärdet. Det är ändå bara så mycket som de kan kampera över den där nyckeln. Men tillsammans med något av de andra setten i temat så tror jag att detta kommer att komma mer till sin rätt än bara för sig självt. Men vad kan man egentligen begära då settet hör hemma i den lägre prisklassen.

Settet är väl inte heller helt lyckad som ”parts pack” heller. Den är lite dyr per bit räknat (1,13 Kr per bit). Dessutom är de flesta bitarna av den typ som man säkerligen redan har ett antal av om man samlat lego ett tag. Men är man ute efter att skaffa de svarta klobitarna för en billig peng och av någon anledning inte vill beställa från bricklink så kanske det funkar.

Figuren är förstås trevlig men han är på inget sätt unik för detta set då han ingår i två andra set. Även om båda de andra setten ligger i högre prisklasser (299,50 Kr och 699 Kr).

fig_in_claws.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s