5865 Mini Dumper

5865 Mini Dumper tillhör de små creator-setten som kommer i en plastburk istället för en pappkartong. Det är faktiskt den första ”Creator-burken” som jag köpt. Och det skall erkännas att innehållsförteckningen från bricklink vägde tungt i beslutet att köpa settet.

Med 60 bitar för c:a 60 Kr (c:a 1 krona per bit) så hör det inte direkt till de billigaste setten per bit räknat. Men det vägs upp av att settet kommer med en del intressanta och användbara bitar.

 

Låda & bitar

box_front.jpgbox_back.jpg

Som sagt så kommer settet i en liknande plastburk som de små racers-setten levereras i. På burkens framsida så är huvudmodellen framhävd. På baksidan har de tre modellerna ungefär samma fokus. På både fram och baksida finns såklart den välkända 3-i-1 logotypen som indikerar att settet har instruktioner till tre olika modeller.

Till skillnad från vanliga Creator-set så saknar burkarna en innehållsförteckning på utsidan.

contents.jpg

Inuti burken hittar vi inte så överaskande instruktionsboken och bitarna. Vad som dock överaskade var att bitarna ligger lösa i burken. Då detta är min första ”Creator-burk” så vet jag inte om detta är standard i dessa eller om det är någon ny förpackningspraxis från LEGO. 

instructions.jpg

Instruktionsboken är av den enklare sorten. Utan rutorna som listar bitarna som skall användas. Instruktionerna för de olika modellerna följer efter varandra i samma instruktionsbok och inleds med en liten bild på den modell som instruktionerna avser.

intresting_pieces.jpg

Som sagt så köpte jag settet mest för bitarnas skull. Intressantaste bitarna är 1×1 klossarna med plupp på en sida. Sedan tidigare finns det 1×1:or med pluppar på två sidor. Men i år kommer det alltså 1×1:or med plupp på bara en sida. Om dessa har jag bara en sak att säga: Äntligen!

Modellerna

Som vanligt när det gäller recensioner av Creator-set så tänkte jag inleda med att titta på de bägge alternativa modellerna för att sedan avsluta med huvudmodellen.

model3_front.jpg
modell3_side.jpg
model3_back.jpg

Först ut är någon slags formel-1/dragracing bil med vad som verkar vara eldslågor som sprutar ut där bak. Det är en helt okej alternativ-modell även om den kanske skulle kunnat bli ännu bättre med lite andra bitar.

model3_leftovers.jpg

Eftersom det är en alternativ modell så blir det lite mer bitar än vanligt över.

model2_front.jpg
model2_back.jpg

Den andra alternativa modellen är en terrängbil som påminner rätt mycket om en jeep/humvee. Även här märks det att det är en alternativ modell då den skulle ha tjänat på att ha tillgång till lite andra bitar. Men trots det så är det en bra modell.

model2_leftovers.jpg

Och ja, som vanligt med en alternativ modell så blir det lite extra leftovers.

model1_front.jpg
model1_back.jpg
model1_tipping.jpg

Sist men inte minst så har vi då huvudmodellen. En grön lastbil. Och detta är en modell som jag gillar skarpt. Och ja, som synes så är flaket tippbart. De nya vita 1×1:orna gör verkligen skillnad i fronten. Snyggt och effektivt. Javisst det går att uppnå samma resultat med technik-klossar och ”half-pins”. Men de nya bitarna ger ett myket stabilare fäste.

model1_leftovers.jpg

Då detta är huvudmodellen så är det bara de förväntade bitarna som blir över: runda 1×1 plattor och ”ostbitar”.

 

Sammanfattning

5865 Mini Dumper bjuder på åtminstone två bra modeller och en tredje som faktiskt är helt okej. Dessutom så skadar det ju inte att man får med en del användbara bitar. Varav 1×1:orna med plupp på en sida är efterlängtade av många. Men med ett pris på 1 kr per bit så är den kanske inte helt ideal som parts pack. Så vida man inte letar efter gröna plattor och de där nya bitarna och inte är villig att betala mer än 60 kr så är det ett givet köp.

Även om man är ett fan av LEGO-bilar så är det ju ett givet köp då åtminstone två av modellerna håller hyffsat hög klass.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s