8188 Fire Blaster

När de första bilderna på temat Power Miners dök upp så var jag lite anti mot temat. Jag tyckte att färgschemat med lime och orange var lite väl junioriserade och påminde om billiga plastleksaker som går sönder efter en dag.

Men Power Miners blev en stor hit, sålde över förväntan och utsågs till årets leksak 2009. Så setten gick verkligen hem, åtminstone hos barnen. I år är Power Miners tillbaka med fyra set. De modiga borrarna har nu tagit sig ännu djupare ner i underjorden och stött på nya lavamonster. Samtidigt har de även begåvats med nya coola dräkter, hjälmar och ett något modifierat färgschema. Lime-färgen är kvar men det orangea har bytts ut mot blått.

Jag har nyligen kommit över inte mindre än två av setten från denna, möjligtvis sista, release av Power Miners och först ut att testas är 8188 Fire Blaster. Det är releasens minsta set med 67 bitar och blir din för 129,50 Kr. Vilket ger ett högt per-bit-pris på nästan 2 Kr.

 

Låda och innehåll

box_front.jpg
box_back.jpg

Framsidan visar sedvanlig actionbild medans baksidan handlar om settets features. Som vanligt i set i den här prisklassen så är det tämligen fattigt på den punkten. ”styrhytten” kan öppnas, figuren har ett visir som kan fällas upp och ner samt att där finns en dynamitgubbe monterad på en flickfire missil. Thats it!

contents.jpg

Inuti lådan hittar vi en dubbelvikt instruktionsbok, två onumrerade påsar med bitar, en lös slang i Pearl grey, en liten DSS (Dreaded Sticker Sheet) samt en påse innehållandes en Combustix-figur.

intresting.jpg

Settet innehåller några nya, intressanta, bitar. Vi har en kristall i Trans-neon green, en slang i pearl grey, en 4×4 rund kloss utan de fyra hålen på sidan (Vilket är en av årets många nyheter i bitväg). Sist men inte minst har vi en 4×4 hemisfär. Det ntressanta med hemisfären är att med utgångspunkt från de officiella bilderna så förväntatade jag mig att den skulle vara trans-light blue men den är faktiskt i trans-dark blue.

 

Minifigs

fig_front.jpgfig_back.jpgvisor_down.jpg

Figuren är en given favorit. De hör förmodligen till några av de bästa actiontema-figurerna på länge. Torson har tryck både fram och bak medans benen har tryck på framsidan. Hjälmen och visiret i metallic silver är riktigt coola. Hade en sån här figur sålts i ett impulse set så skulle jag garanterat ha köpt på mig ett par stycken. Nu är detta det billigaste settet som figuren kommer i. Snittpriset på bricklink på just denna figur ligger i skrivande stund på $4,20.

Huvudet är dubbelsidigt, där ena sidan har ett skrämt ansiktsuttryck, vilket verkar vara regel snarare än undantag nu för tiden i action-temana.

combustix.jpg

Settet inneåller, som sagt, även det gula lavamonstret Combustix.

Skillnaden mot förra årets stenmonster är att dessa lavamonster har en spretig ”frisyr” samt svarta armar. Men de är minst lika söta och ger en bra variation.

 

Modellen

front.jpg
left.jpg
back.jpg

Modellen är väldigt enkel och går att bygga att bygga utan att ens titta i instruktionsboken. Ja konstruktionen är nästan väl enkel och åtminstone min modell vill gärna falla i bitar. Att försöka sprätta iväg flickfire missilen innebär oftast att halva fronten helst vill följa med. :/

Modellen påminner dessutom en hel del om det fordon som följer med i 8191 Lavatraz och jag måste erkänna att det nästan är så att jag hellre hade sett det fordonet som ett löst set än denna.

 

Sammanfattning

spraying.jpg

Ja, jag vet inte riktigt hur jag skall summera intrycken kring det här settet. Modellen känns väl sådär. Lite väl enkel och klen i konstruktionen. Men de medföljande figurerna är fullständigt underbara.

Gillar man Power miners så är detta förstås ett givet köp. Men annars är settet kanske i dyraste laget för att riktigt nå upp till ett godkänt betyg.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s