8190 Claw Catcher

8190 Claw Catcher är en av de senaste (sista) fyra setten som släppts till Power Miners. Med 259 bitar för 399 Kr (1,54 Kr per bit) så kvalar den in som omgångens näst största set.

8188 Fire Blaster orkade inte leva upp till ett godkänt betyg. Framför allt på grund utav lågt lekvärde och en, enligt mig, lite väl svag konstruktion. Hur klarar då sig då 8190 Claw Catcher? Ja låt oss ta en titt…

 

Låda och innehåll

box_front.jpg
box_back.jpg

Lådans framsida visar en actionbild på settet samt de två figurerna som ingår. Baksidan visar upp settets features. Och jo, den klarar faktiskt av med en enkel konstruktion att kasta upp lavamonstret till utrymmet där bak.

 

contents.jpg

Settet kommer med en instruktionsbok, en DSS (Dreaded Sticker Sheet) två numrerade påsar med bitar samt en onummrerad påse med hjul och lavamonstret.

 

instructions.jpg

Instruktionerna är lätta att följa. Varje steg inleds med en plockruta. Så men vet hela tiden vilka bitar som skall användas.

Det finns inte heller någon risk att blanda ihop färger. Även om man sorterat upp bägge påsarna på en gång.

intresting.jpg

Här är ett par intressanta bitar som följer med settet:

  • Två rödbruna 4x3x2 lådor
  • En Technic-arm som säkerligen är betydligt vanligare i technic-sammanhang än i System set.
  • Två 1×3 blågrå tiles
  • En blågrå 2×4 tile
  • En hjälm i metallic silver.
  • Ett av de nya visiren i metallic silver.
  • Agents rustningen i metallic silver
  • Fyra 3L axlar med en plupp i ena änden. Det syns rätt dåligt på bilden ovan men de är i den mörbeigea färgen.
  • En stekpanna
  • Och sist men inte minst en varmkorv att tillaga i stekpannan.

 

Minifigs

 

Settets kommer med en minifig (föreställande karaktären känd som ”Brains” om jag inte misstar mig) med den nya Power Miners dräkten med ett tilllägg. Nämligen en riktigt snygg och användbar rustning i metallic silver. Det är, så vitt jag kan se, samma rustning som kommer med ett antal av agents 2.0 settet.

Medföljer gör även all utrustning som en gruvarbetare kan tänkas behöva. Inklusive allt nödvändigt för att göra lunch…

 

Givetvis följer det även med ett monster. I detta set är det det svart/röda lavamonstret Infernox.

 

Modellen

Jag hade förväntat mig att den här modellen skulle lida av samma fenomen som drabbade ett flertal av Mars Mission setten. DVS att det i stort sett var en ram med en hel massa tomrum. Men jag är glad att säga att jag till stor del hade fel på den punkten. Det är en är en i stort sett solid design. Det må vara att det är ett tomrum under bilen som syns rakt framifrån. Men av ågon anledning spå känns det inte som att det gör så mycket.

Det är även en hållbar konstruktion. Det är ingenting som har den fula ovanan att ramla av i tid och otid. Det enda klagomålet är väl att gripklon är lite väl ranglig så att om man inte prickar av monstret precis rätt så är det lätt att den tappas och hamnar någon annanstans än ner i vattentanken där bak.

Styrhytten som begåvats med en ratt rymmer en figur med rustning, syrgastub eller liknande.

Intressant är att till skillnad från 8188 Fire Blaster så är panelerna som utgör vattentanken i detta set i trans-light blue snarare än trans-dark blue. Jag antar att detta är för att man vill hålla nere antalet olika bitar (och då räknar jag även likadana bitar med olika färger som olika bitar). Samma paneler i just denna ljusblå färg finns ju även med i den nya flygplatsen som släpps i butik nu i mars.

 

Genom att dra i det här hantaget så kan man få klon att både ta tag i och kasta lavamonstret. Se videon här nedan.

 

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/player/mittklipp.swf?ID=34846&auto=no

 

Sammanfattning

8190 Claw Catcher var för mig en glad överaskning. Designen ser betydligt bättre ut i verkligheten än vad jag hade förväntat mig. Att det dessutom bara är c:a en tredjedel av bitarna som är i lime är förstås också positivt. 😉 De blågrå 1×3 och 2×4 tilesen är förstås väldigt användbara bitar och figurerna är förstås rätt så trevliga bekantskaper.

Settet bjuder på en del lekvärde genom den finurliga gripklon som är rätt enkel att manövrera. Lite synd bara att den lite ranglig och kräver en del precision för att fungera som den skall. Men det är bara detaljer och barnen gillar funktionen skarpt.

Så till skillnad från 8188 Fire Blaster så får detta Power Miner set godkänt.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s