Recension: The Adventures of Clutch Powers

a589122e-1cfc-43eb-8cf5-24e80b7b40db.jpg

I morgon onsdag, 24/3, så är det svensk release för den första LEGO-filmen på DVD: The Adventures of Clutch Powers. Filmen blir din för bara 149 Kr (Ginza, Discshop, CDON) och då verkar det ingå en barnbiljett till LEGOLAND. Jag fick häromdagen möjlighet att se den svenska versionen med mina barn och här kommer mina intryck om den.

Filmen handlar förstås om Clutch Powers. LEGOs mest berömde äventyrare. Första gången vi möter Clutch är när han är på jakt efter powerkristaller i en 8960 Thunder Driller djupt nere i underjorden. Givetvis stöter han på ett stenmonster och en fight utbryter där man bl.a. totaldemolerar en 8709 Underground Mining Station. Clutch lyckas slutligen undkomma genom att helt enkelt bygga en katapult av delarna från den förstörda stationen.

Tillbaka i LEGOs högkvarter så får vi veta att man mottagit ett nödanrop från rymdpolisernas fångplanet X-4 och därför har chefen Kjeld Playwell beslutat att skapa ett team bestående av förutom Clutch Powers: Brick Masterson, Peg Mooring och Bernie von Beam. Tre karaktärer som är lika mycket individualister som vår hjälte Clutch Powers. Vilket självklart leder till en del konflikter och en och annan komisk situation som t.ex. när de fastnar i en port för att ingen vill gå bakom de andra. Hur som helst så via en del förveklingar på fångplaneten så hamnar de tillslut på den medeltida världen Ashlar där den resterande halvan av filmen utspelar sig.

Filmen har ett litet budskap om att det är bättre att jobba tillsammans än att alla försöker köra sitt eget race. För det är först när de arbetar som ett team som de lyckas att besegra ondskan och fånga den förrymde trollkarlen Mallock the Malign.

Jag tycker att det är en okej film. Inte för att jag hade räknat med någon film i klass med Pixar eller Dreamworks produktioner men den är lite väl seg emellanåt och kändes att vara längre än de 78 minuter (inklusive eftertexter) den faktiskt är. Men då skall det sägas att filmen främst vänder sig till barn. Den innehåller inte så mycket humor som riktar sig mot oss lite större. Men det kan förstås vara så att en del av den humorn tappats bort i översättningen.

Filmen innehåller ett par olika karaktärer av varierande intresse som t.ex. Varen den klena prinsen, Hogar det snälla trollet och A.Fol den excentriske proffessorn. Men jag måste nog säga att mina personliga favoriter med klar marginal är de bägge, lätt korkade, skeletten Skellie och Ben. Det är två sköna lirare som bjuder på en del skratt.

Rent estetiskt så är den av lite blandad kvalitet. Ibland känns bakgrunderna lite väl enkla. Nästan som om de var från ett gammalt datorspel snarare än en 3D-animerad film från 2010. röstskådeselarna får väl på sin höjd godkänt betyg. De flesta av dem kan man känna igen från olika animerade eller dubbade serier som går i diverse barnkanaler på TV.

Och ja som ni kanske har anat så slår filmen förmodligen världsrekord i produktplacering. För det går knappast en scen utan att ett officiellt set som finns, eller nyligen funnits, på butikshyllorna syns i bild. Så tycker man att filmen är trist så kan man ju alltid roa sig med lite set-spotting.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Recension: The Adventures of Clutch Powers

  1. mecha_mike skriver:

    Jo filmen var sådär, hade den inte varit för att det var just Lego hade jag nog låtit den passera omärkt förbi. Såg den för ett tag sen och som sagt de korkade skelletten var väl de roligaste. Extramaterialet ”Dålig hårdag” var inte heller någo direkt lysande produktion, Man borde ha låtit dom som var med och producerat Lego Starwars , Indiana Jones och Batman fått var med och styra där finns det ju åtminstone lite kul slapstickhumor. Noterade att ett av mina favorit set Cafe Corner var med och min behållning av filmen var nog främst set spotting ( som även min dotter (6 år)ägnade sig åt).

  2. kreativedude skriver:

    Kolla gärna min recension av filmen! (såg den engelska versionen).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s