Recension: 8059 Seabed Scavenger

Det verkar vara någonting speciellt med LEGO’s actionteman och trehjulingar. Nästan varje actiontema som kommer ut har en med redan i första vågen Och LEGO Atlantis är inget undantag. Här heter trehjulingen 8059 Seabed Scavanger.

Settet ligger i den lite lägre prisklassen med 119 bitar för 149,50 Kr. 1,26 Kr per bit är relativt billigt jämfört med andra set i temat och då ingår även 2 minifigs.

 

Låda & innehåll

box_front.jpgbox_back.jpg

Lådan skiljer sig inte från andra i temat. Och den uppmärksamme har säkert redan noterat prislappen på 135 Kr fast jag nämnde ovan att settet kostar 149,50. Anledningen till detta är att 149,50 Kr är normalpriset men jag inhandlade settet i min favoritbutik som håller priser 7% under normalpriset (bortsett från utgågna eller normalt S@H exklusiva set som är lite dyrare).

Som synes på lådans både framsida som baksida så är det den gröna Manta-nyckeln som ingår i settet.

contents.jpg

Inuti lådan hittar vi en påse bitar, två lösa Power Miners-hjul en instruktionsbok och en liten DSS.

intresting.jpg

Under kategorin intressata bitar hittar vi…

intresting2.jpg 

Sist men inte minst har vi fyra av dessa bitar i mörkt blågrå färg. De används till hjulupphägningen och ger hjulen fjädring.

Minifigs

fig_front.jpgfig_back.jpgfig_helmet.jpgmantaman_noheadgear.jpgmantaman_front.jpgmantaman_back.jpg

Settet innehåller två minifigs. Dels har vi Lance Spears som vi tittade närmare på i den förra recensionen samt en manta krigare som fanns med i recensionen till 8075 Neptune Carrier. Det här settet erbjuder väl ingenting att tillägga om dessa två figurer annat än att i detta settet så får man faktiskt med simfötter till Lance Spears.

 

Modellen

model_front.jpg
model_side.jpg
model_back.jpg

Modellen går snabbt och enkelt att bygga ihop. Det är inga svåra tekniker som används i byggnationen. Dock kanske den är aningens repetetiv då de bägge sidorna av bilen är i princip identiska så när man byggt den ena sidan kan man bygga den andra utan att titta i instruktionsboken. Men eftersom det är ett snabbt bygge så hinner man inte tröttna.

Konstruktionen är stabil och håller ihop på ett bra sätt. Det är bara styrspaken inne i cockpit som gärna vill ramla lös. Men det har förståss mer att göra med dålig kvalitet på just den biten än en designmiss.

Bitarna som hjulen är fästa på fungerar rätt bra som fjädring för terrängkörning. De är varken för hårda eller för mjuka. På tal om hjulen så hade jag förstås hellre sett hjul med gummidäck snarare än de plastiga Power Miners hjulen som låter klapperi-klapperi-klapperi när man rullar dem på bord eller golv.

cockpit.jpg

Förarhytten är väl tilltagen och det är inga problem att sätta ner eller ta ur en figur därifrån.

retrofuturistic.jpg

Jag blev lite överraskad av fordonets 50-tals sci-fi design. Jag hade faktiskt inte noterad det på de bilder av som jag har sett. Det döljs rätt bra av de stora lamporna och flick-fire missilerna. Men på bilden ovan där jag tagit bort dessa så där framgår de där typiska vingarna rätt väl.

Det enda jag inte riktigt gillar med designen är de två stora armarna med sågklinga och gripklo.

leftovers.jpg

När modellen är färdigbyggd så får man över två 1×1 tiles, 1 ostbit i trans-clear en svart friction-pin en extra spak och 1 rund 1×1 platta. Kanske inte så mycket att göra glädjetjut över men ändå en hel del användbara bitar. Spaken kan man ju även använda om man tycker att 1 styrspak är för lite. 

 

Summering

complete.jpg

8059 Seabed Scavanger är ett trevligt set men sticker inte direkt ut. Det är med andra ord rätt typiskt för sin prisklass. 2 minifigs ingår, vilket är rätt typiskt för set i den här prisklassen i ett actiontema.

Fordonet har en snygg retrofuturistisk design men med två stora armar fram som får den att se väldigt mycket ut som en leksak(Duh! ;)).

Plus

  • Snygg Retrofuturistisk design.
  • 2 Minifigs, dock ingen exklusiv.
  • Mycket få dekaler.
  • Älskar den där vindrutan. Önskar bara att den fanns i lite fler färger bara.

Minus

  • Bara tre hjul.
  • Inga gummidäck.
  • Gillar inte riktigt de två stora armarna.
Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Recension: 8059 Seabed Scavenger

  1. Kreativedude skriver:

    Jag har själv inte detta set men min 6-åriga kusin har det, och det var nämligen jag som fick bygga ihop det åt honom. Helt ok bygge och ganska cool design med de tre hjulen, men de två stora armarna tycker jag att man kunde vara utan och istället kanske ha något lite större monster… vilket nog skulle höja priset. Men,men det är antagligen prisvärt om man gillar atlantis (vilket jag inte riktigt gör) och jag hoppas min kusin har glädje av det! (Han är precis som jag ett ganska så entusiastiskt lego fan!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s