Recension: 21003 Seattle Space Needle

Då var det dags att ta itu med den andra recensionen från LEGO Architecture. Denna gången handlar det om en byggnad som byddes till världsutställningen 1962 och som sedan dess domminerar seattles skyline. 

Med andra ord: 21003 Seattle Space Needle.

 

Låda & innehåll

box_front.jpg
box_back.jpg

Settet kommer självklart i samma eleganta svarta låda som 21002 Empire State Building. Dock finns det ett par skillnader som t.ex. att antalet bitar finns angivet på framsidan samt att man på baksidan återfinner ett smakprov av informationen som återfinns i instruktionsboken.

box_open.jpg

Det är mer än bara utseendetsom skiljer lådorna i LEGO Architecture från övriga Legoaskar. Här finns inga perforerade flickar eller någonting sådant. Det enda man förstör när man öppnar lådan är en liten tejpbit. Sedan är det bara att vika upp lådan. Detta uppskattas förstås av många då ett relativt vanligt klagomål jag sett är att man ”förstör” asken när man öppnar den.

contents.jpg

Inuti lådan hittar vi en svart instruktionsbok, två onummrerade påsar samt tre styva slangar i ljust blågrå som ligger löst i lådan. Och ja som synes så är ju en överväldigande andel av bitarna i ljust blågrå färg. Det är bara ett två plattor och fyra tiles i svart samt ett par röda Technic-axlar i längden 2L som skiljer sig från mängden.

När det gäller intressanta bitar så är det bara de tre slangarna och den förtryckta namnskylten som direkt kvalar in. Ja det skall vara det 40-tandade kugghjulet då förstås. Den som är intresserad av vilka bitar som ingår kan hitta en komplett innehållsförteckning både på Bricklink och Peeron.com.

instructions_start.jpg

Instruktionerna inleds med en kortfattad text om byggnaden och dess konstruktion. T.ex. kan man läsa att den roterande restaurangen drivs runt av en motor på bara en enda hästkraft.

instructions_end.jpg

I slutet av instruktionsboken finns samma texter om designern Adam Reed Tucker och LEGO Architecture som i instruktionerna till 21002 Empire State Building. Det enda som skiljer sig åt är bilderna. 

 

Modellen

full.jpg
top.jpg
underside.jpgtop_closeup.jpgcloseup_bottom.jpg

Wow, jag säger bara: wow. Det här gillar jag. Bygget går snabbt. Faktum är att man egentligen inte ens behöver titta i instruktionsboken för att bygga det här settet. Bygget är inte det minsta utmanande. Det är ju trots allt bara 57 bitar, ungefär som ett set i lägsta prisklassen. Men slutresultatet är inte desto mindre tillfredsställande för det.

Om jag skulle välja mellan detta settet och 21002 Empire State Building så måste jag säga att jag gillar denna bättre. Den är nog trots allt lite snyggare och sticker kanske även ut lite mer. Inte för att 21002 Empire State Building är dåligt på något sätt. Nej, det är nog i slutändan bara en fråga om tycke och smak.

Det finns dock en sak som jag inte alls gillar och det är att slangarna måste kapas till rätt längd. Det känns fel att gå lös på bitarna med en sax. Instruktionsboken innehåller en 1:1 bild med en tydlig markering om var slangarna skall kapas så det är lätt att få dem i rätt längd. Men det gör ändå lite ont att utföra själva momentet.

leftovers.jpg

Kvar efter att settet är färdigt är en rund 1×1 platta, en liten technic-bussning samt de tre slangstumparna som trots allt går att spara till annat.

 

Summering

Så här långt så håller LEGO Architecture vad det lovar. Jag har bara två klagomål gällande detta set. Det första klagomålet är att det inte finns att köpa i Sverige. Det andra är det destruktiva i att man måste kapa slangarna till rätt längd. Det skall sägas att detta är det första settet jag byggt som innehåller dessa slangar så det kanske är praxis att man får kapa dem själv. Men personligen så gillar jag det inte riktigt. :/

Settet ligger på samma pris som 21002 Empire State Building men har ännu färre bitar så per-bit priset ligger än högre. Men precis som med det settet så är ju inte detta ett set man köper för bitarnas skull. Och precis som med 21002 Empire State Building så är nu frågan: var skall jag ställa den?

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s