Recension: 21004 Solomon R. Guggenheim Museum

Så var det dags för den tredje och sista recensionen i temat LEGO Architecture. Och sist ut är det största av de tre setten. Det är det dessutom första settet i serien med byggnader ritade av Frank Lloyd Wright. Nämnligen: 21004 Solom R. Guggenheim  Museum.

Utan att förspilla mer tid så tar vi och sätter igång direkt med den obligatoriska titten på lådan.

Låda & innehåll

box_front.jpg
box_back.jpg

Lådan är av samma typ som till de tidigare recenserade setten. Enda skillnaden är väl att då detta är ett större set så är lådan c:a 30% högre. Annars är bredden och tjockleken densamma.

Precis som med 21003 Seattle Space Needle så finns antalet bitar angivet på lådans framsida. På lådans baksida finns förutom bilder även text om både museumet och om arkitekten.

contents.jpg

Inuti lådan hittar vi fyra onummrerade påsar, en instruktionsbok samt en broschyr som pushar för en website där man kan ge feedback på vad man tyckte om settet.

dish.jpgmakaroni.jpg
roundPlate.jpg

 

Under kategorin intressanta bitar så hittar vi ett par stycken som inte hör till de allra vanligaste bitarna.

Ja, dessutom följer det med tre svarta 1×6 tiles med tryck som används till namnskylten. fullständiga inventarielistor för settet finns både på Bricklink och Peeron.com.

instruction_flw.jpg

Första uppslaget i instruktionsboken handlar om arkitekten Frank Lloyd Wright. Det skall kanske påpekas att det inte är samma text som på lådans baksida.

instructions_start.jpg

Nästa uppslag beskriver historien kring museumet som blev ett av Frank Lloyd Wrights mest besvärliga och tidsödande projekt. Det tog hela 16 år att färdigställa det och Frank Lloyd Wright avled 6 månader innan museumet öppnade.

instructions_randompage.jpg

Efter historiken kring museumet så följer själva bygginstruktionerna. Det är som vanligt lätt att följa med och som synes så har varje steg plocklistor som förenklar byggandet ännu mer. Precis som med övriga byggnaderna så används inga avancerade byggtekniker. Det mesta är byggt i klassisk ”studs-up”. Det är bara parabolerna som är monterade upp-och-ned.

instructions_ownthoughts.jpg

Efter instruktionerna följer ett citat med arkitektens egna tankar om byggnaden hämtad från ett brev till kuratorn av Guggenheims samling.

instructions-end.jpg

Det hela avslutas med texter om temats designer Adam Reed Tucker och om temat i sig. Förutom samma texter som i de två andra setten så finns här även extra stycken som rör just det här settet.

 

Modellen

front.jpg
left_side.jpg
right_side.jpg
back.jpgtopside.jpg
top.jpgcloseup_right.jpg
closeup_left.jpg

Det är en enkel och effektiv och snygg tolkning av Frank Lloyd Wrights arkitektur. Som jag nämnt tidigare så är det inte frågan om något komplicerat bygge. Det hinner dock som tur var inte bli allt för repetetivt då den beiga tillbyggnaden längst bak i princip är samma sak staplat på varandra.

Men det är ju såklart ett snyggt slutresultat som jag gärna visar upp i min bokhylla.  Annars är det väl inte så mycket mer att säga. Det är bara att spana in bilderna här ovan. De talar ju sitt eget tydliga språk.

 

Summering

Detta var det tredje och sista LEGO Architecture settet att recensera. Och jag kan konstatera att temat egentligen bara har en enda svaghet. Setten är alldeles för enkla att bygga. Det är förstås inget fel med detta men som vuxen ( Yeah, right! Flört ) LEGO-entesuast så kan jag sakna lite utmaning eller nya spännande lösningar.

Men nu skall ni inte tro att jag på något vis är missnöjd eller så. Tvärtom! Dessa tre set kommer dessutom höra till de sällsynta fall som inte är nedsorterade i resten av samlingen efter några dagar. Utan de lär istället agera damm-magneter i bokhyllan. Eller någon annan stans. 

Slutligen så har jag en uppmaning till alla er som är intresserade av temat: Hör av er till LEGO så att vi kan få hit dem även till Sverige. Om så än bara på S@H.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Recension: 21004 Solomon R. Guggenheim Museum

  1. Vera skriver:

    WOW! Va liten den är!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s