8896 Snake Canyon

World Racers är ett rykande färskt actiontema från LEGO. Temat är en slags kombination av motorsport och Discovery-serien weaponizers. Som namnet säger så är det tävlingar lite var stans i världen och varje set utspelar sig i en viss miljö. Det är öknar, träskmarker hav och t.o.m. glaciärer.

Den här recensionen kommer att handla om det billigaste settet i temat: 8896 Snake Canyon. Det är ett motorcykellopp mellan Backyard blasters Bart Blaster och X-treme Daredevils REX-treme.

Låda & Innehåll

box_front.jpg

Lådans framsida består som vanligt av en actionbild. Intressant att notera är att den missil som avfyras på bilden inte är den som avfyras via settets enda egentliga feature och att prispallen enbart kan anas i bildens nederkant.

box_back.jpg

Baksidan visar upp allt innehåll i settet samt settets enda feature: katapulten i den gröna motorcykelns sidovagn som slänger iväg en missil.

contents.jpg

Inuti lådan hittar vi en instruktionsbok, en DSS (Dreaded Sticker Sheet), en lös bit samt två onumrerade påsar som innehåller resten av settets 57 bitar. Som synes så är det en rejäl DSS för ett så pass litet set som detta. Ett av temats stora nackdelar verkar vara just att det förlitar sig så pass mycket på dekaler.

 

Intressanta bitar

Här finns ett par intressanta bitar som är värda en närmare titt.

black_helmet.jpg

Bart Blasters svarta hjälm är dekorerad med en dödskalle och eldsflammor. Riktigt snyggt och trevligt nog så är det inte någon dekal utan mönstret är tryckt direkt på hjälmen.

grey_helmet.jpg

REX-tremes gråa hjälm är den nya Space Police hjälmen fast här med tryck. Dock inte lika fräckt tryck som på Bart Blasters svarta hjälm.

goggle.jpg

Medföljer gör två (en är extra) av de nya ”skidglasögonen” som dök upp första gången i förra årets Star Wars-set 7749 Echo Base. Men som i år även följer med i flertalet World Racers set.

prize.jpg

Likt alla andra World Racers set så följer denna pokal i metallic silver med. I varje set har pokalen en annorlunda dekoration. En dekoration som självfallet är en dekal.

pot.jpg

Sist men inte minst har vi den här svarta grytan som används till katapulten. Kan bara säga att jag tycker inte att man kan få förmånga av dessa.

 

Minifigs

front_helmet.jpgfront_nohelmet.jpgback_nohelmet.jpg

Settet kommer som sagt med två minifigs. Det är Bart Blaster i svart och REX-treme i vitt och limegrönt. Bägge figurerna har vändbara huvuden och torsos med tryck både fram och bak. Dock är det bara REX-treme som har tryck på benen. Två trevliga figurer som säkert går att återanvända till annat. Och jag bara älskar Bart Blasters polisonger!

Bygge

Här är en sektion som jag nästan kunde ha skippat. Instruktionsboken är typisk för den här prisklassen och saknar plocklistor. Trots det går det riktigt snabbt att bygga settet. Halva byggtiden går faktiskt åt till att applicera dekalerna. En uppgift som kan vara lite väl pillrig för de allra yngsta då vissa av dekalerna är rätt små.

Det är väl egentligen bara för katapultens konstruktion som man behöver konsultera instruktionsboken. Annars är det ett tämligen enkelt bygge. 

 

Modellerna

black_left.jpgblack_front.jpgblack_right.jpg

Bart Blasters svarta motorcykel är en enkel konstruktion. Det är en vanlig svart motorcykel med en dynamitgubbe där bak som han kan kasta mot en allt för närgången REX-treme. Inte mindre än 9 dekaler används för att dekorera motorcykeln med ett snyggt ”flame job” och siffran 13.

green_right.jpggreen_front.jpggreen_left.jpg

REX-treme har en enklare limegrön cross-motorcykel utrustad med en sidovagn som kan avfyra missiler. Katapultmekanismen är en smart konstruktion som använder denna gummibit. Men förvänta er ingen större snärt i katapulten. Den klarar av att kasta missilen c:a 10-15 cm. En annan nakdel är att den ibland vill haka upp sig lite. Framför allt händer det om man trycker lite för hårt för då vill gummifjädringen gärna vida sig lite.

Här nedan kan du se en kort video som demonstrerar katapulten. Observera dock att katapulten normalt kräver två händer för att avfyras. 

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/player/mittklipp.swf?ID=36278&auto=no

Den sista modellen i settet, prispallen, behöver nog ingen närmare titt. Det är bara fyra 2×2 klossar staplade på en 2×6 platta.

leftover.jpg

När alla modellerna är klara så finns det som så ofta ett par bitar över. Det är en Technic-pin, en rund 1×1 platta i transparant orange, ett svart visir och ett par vita ”skidglasögon”.

 

Summering

full.jpg

8896 Snake Canyon är väl ett ganska typiskt set i sin prisklass. Inte så mycket lekvärde och eller features. Men den feature som väl finns med är rätt finurligt konstruerad och har kanske ändå en rätt okej räckvidd.

Dock skall sägas att settet är ganska dyrt per bit räknat. Settets normalpris är 129 kronor och för det får man bara 57 bitar. Det är mer än 2 kronor per bit (närmare bestämt 2,26 Kr per bit.) Så dyra brukar inte ens set i licensteman vara. Men jag misstänker att det är de stora motorcykelbitarna som trissar upp priset.

Innan listningen av för- och nack-delarna jag bara tacka HB Adventure som sponsrade mig med det här settet.

Fördelar

 • Två trevliga minifigs
 • Relativt många intressanta bitar
 • Intressant katapult

Nackdelar

 • settet är DYRT
 • Väldigt mycket dekaler.
 • Inte så mycket mer än två motorcyklar.
Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 8896 Snake Canyon

 1. Sirre skriver:

  Tack för recensionen, jag har varit sugen att köpa detta ända sen jag såg att det skulle släppas. Som du säger så verkar det ju lite dyrt för sitt innehåll. Kanske köper det om jag råkar stöta på nåt rea-pris av settet. 🙂

 2. Henrik P skriver:

  Vill bara säga att jag uppskattar recensionerna du gör 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s