Men vart tog grävskopan vägen?

digger.jpg

8043 Motorized Excavator är förmodligen ett av årets mest efterlängtade och på förhand uppsnackade set. Men settet han knappt släppas så var det borta från S@H igen. Även om det, så vitt jag vet, fortfarande går att köpa i butik.

Anledningen till detta är ett fel i settet som upptäcktes först efter det att det släppts på marknaden. Felet ligger i mekaniken som höjer och sänker grävarmen. Många har rapporterat att denna funktion blivit långsammare och långsammare efter en tids användande. 

Efter en utredning hos LEGO har det visat sig att felet ligger i de linjära ställdonen. De är tydligen inte starka nog att klara av att lyfta den tunga armen. Vilket kan leda till allt för stora påfrestningar på ställdonen och motorn som driver dessa. Man har enligt uppgift redan påbörjat arbetet med att ta fram ett nytt linjärt ställdon som klarar uppgiften bättre. Den nya komponenten planeras bli klar i oktober.

Äger du ett exemplar av settet och upplever detta problem så kontakta LEGOs kundsupport så att de kan skicka dig de nya komponenterna när de färdiga. De som köpt settet via S@H skall enligt uppgift redan ha kontaktats av kundsupporten.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Men vart tog grävskopan vägen?

  1. Pumpe skriver:

    Hade ju inte varit så dumt om dom gjorde de linjära ställdonen ordentliga från början.Min 8295 Telescopic Handler har stora problem med att lyfta kranen

  2. Johan skriver:

    Mjo, man får hoppas att LEGO lär sig sin läxa och förbättrar rutinerna kring uthållighetstester av både set och nya komponenter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s