Recension: 8076 Deep Sea Striker

Lance Spears och hans undervattensscooter ställs mot en skorpion storlek större. Kan han undvika skorpionens klor och dubbla gifttaggar och samtidigt lägga beslag på den gröna Atlantisnyckeln?

8076 Deep Sea Striker är det minsta settet i den senaste releasen till LEGO Atlantis. Settet som släpptes redan i augusti innehåller 260 bitar och har ett normalpris på 249 Kr vilket ger ett ovanligt lågt per-bit-pris på endast 95 öre per bit. LEGO Atlantis brukar annars ligga närmare 1,40 Kr per bit.

Låda & Innehåll

boxfront.jpg
boxback.jpg

Lådans framsida har den sedvanliga actionbilden som förlarar settets premisser medans baksidan fokuserar på dess olika features. Dessutom går det inte att missa att det följer med en grön Atlantisnyckel. Intressant att notera är att den pose som skorpionen har på framsidans bild inte är fysiskt möjlig med den färdiga modellen. Det sitter en orange bit i vägen som är till för att stoppa svansen från att ramla baklänges.

contents.jpg

Inuti lådan hittar vi fyra onumrerade påsar med bitar, en DSS (Dreaded Sticker Sheet) och en instruktionsbok. 

special1.jpg

Under kategorin speciella bitar hittar vi… inte mycket alls. Det är dessa svarta bitar med orange:a spetsar. Bitar där Legos säkerhetstänk lyser igenom i.o.m. att de orange:a spetsarna är i ett mjukare gummiaktigt material snarare än vanlig ABS.

Biten i sig är inte ny. Den lanserades redan med sista omgången av EXO-Force men färgkombinationen svart & orange är ny.

special2.jpg

Kan även fylla ut kategorin lite med att nämna att settet är något av en veritabel guldgruva för klo-fetischister. Settet innehåller hela 22 st av den nya större varianten, tolv svarta och tio vita, samt 3 små svarta klor (varav en är extra).

En komplett lista över medföljande bitar hittar du här.

 Minifig

fig_front.jpgfig_back.jpgfig_helmet.jpg

Settet kommer med en enda minifig: Lance Spears. Figuren är identisk med den som följer med i 8059 Seabed Scavanger och 8079 Shadow Snapper(där han dock saknade simfötter) och jag har inget nytt att tillägga till det jag redan skrivit om denna honom.

 

Bygge

instructions.jpg

Instruktionerna är mycket lätta att följa och varje steg har en plocklista som visar vilka bitar som skall användas i det aktuella steget. Även konstruktionen är rätt enkel. Huvudet använder sig av lite ”SNOT” (Studs Not On Top) men i övrigt så är den byggd mer eller mindre studs up.

Byggtiden är rämligen genomsnittlig för ett set i den här prisklassen. Och även om det medföljer en del dekaler så är de flesta rätt lättplacerade.

 

Modellerna

subside.jpg
sub_back.jpg

Lance Spears lilla undervattensskoter ser mest ut som en variant av impulssettet 8072 Sea Jet. Största skillnaden är färdriktningen samt att denna utrustats med två harpungevär.

front.jpg
side.jpg
head.jpg

Slutligen har vi settets huvudmodell. En jätteskorpion som utan problem platsar vid sidan av temats övriga havsmonster. Anledningen till att svansen har dubbla gifttaggar är för att den inte skall sticka sig själv i huvudet när man använder svansens attack-feature. 🙂

Storleksmässigt så är den att jämföra med 8079 Shadow Snapper. Men konstruktionen är betydligt stabilare. Fast å andra sidan så är konstruktionen betydligt mer statisk. Benen och huvudet är låsta i sina positioner och går ej att röra på. Att benen är statiska beror antagligen på att den annars skulle ha svårt att bära sin egen vikt. Huvudet å andra sidan får jag för mig skulle gå att göra rörligt med ett par mindre modifikationer, vilket jag förstås måste prova så fort tillfälle ges.

Ett annat problem är att svansen inte kan anta den hotfulla pose som den har på lådans framsida eller i slutet av instruktionsboken utan att svansen hela tiden vill falla framåt av sin egen tyngd.

underside.jpg

Så här der modellen ut underifrån. Som vanligt så är legosettens undersida helt bortprioriterad men avslöjar en hel del om hur den är konstruerad.

 

Summering

complete.jpg

Den andra omgången av LEGO Atlantis puttrar på i samma stil som den första. 8076 Deep Sea Striker passar som sagt in direkt med de övriga setten i temat. Men jag kan ändå inte låta bli att associera den röda undervattensskotern med 8072 Sea Jet.

Skorpionen är inte riktigt lika poserbar som andra monster i temat men det är ett mindre problem. Det enda större invändningen jag har att komma med annars är att svansen lätt blir framtung.

Så för att avrunda så an jag väl konstatera att det är ett tämligen ordinärt set för sin prisklass. Inga större features eller direkta tillkortakommanden.

Bra:

  • Billig per bit
  • Stabil konstruktion

Dåligt:

  • Svansen vill gärna ramla frammåt.
  • Inte lika rörlig som andra havsmonster i temat.
Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Recension: 8076 Deep Sea Striker

  1. simon skriver:

    köpte den i söndas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s