Mycket nytt från Nürnberg International Toy Fair 2011

På sidan spieletest.at kan man se bilder och filmer från årets leksaksmässa i Nürnberg. En del är sådant som redan finns ute i butik men här kan vi även se Minifigures series 5, nya brädspelen Heroica, lite av det nya temat Alien Conquest och den helt underbara fortsättningen på Kingdoms.

Fortsättningen på NinjaGO ser spännande ut med en stor ny terrängbil med fjädring till skelletten och ett hus som delar sig på mitten för att avslöja en elddrake. Bägge setten ser ut att vara väldesignade och onekligen spännande. Tyvärr lär de väl dra ett tämligen högt pris också… :/

Alien Conquest är det ”rymd”-tema som ersätter Space Police III. Det är ett slags 50-tals Sci-fi inspirerart tema som jag verkligen ser fram emot. Intressant att det stora ufot har en inbyggd ljudeffekt som låter ”plupp-plupp-plupperi-plupp” när man snurrar på dess ”skiva”.

Människornas stora bil som heter ”Earth defence HQ”, om jag inte misstar mig helt, känns som en liten passning till classic-space med den blå färgen. Det hade varit komplett med fönster i transparant gul.

En kul touch med temat är onekligen de små gröna monstren som kan sättas på huvudet på minifigs.

Heroica är en ny satsning inom brädspelen. Det är inte ett spel utan fyra olika som kan kombineras till ett enda stort spel. Nu kan jag inte tyska så jag förstår inte mycket av det som sägs i videon men spelet får mig att tänka på de rollspels-liknande spel som fanns när jag var yngre som t.ex. Drakborgen eller Hero Quest. Det är hur som helst ett måste för den som vill införskaffa 2×2 plattor med en plupp i mitten då spelen ser ut att innehålla tonvis av just denna bit i allsköns färger.

Här får vi en närmare titt påbl.a. samlar figurererna från Series 3 till series 5. Kanske är det för att Series 4 innehåller så många bra figurer som Series 5 har lite svårt att imponera. Där finns både halvbra och bra figurer men inte så många som är sådär fantastiska som flertalet av figurerna i Series 4.

Figurerna till Alien Conquest ser dock helt fantastiska ut. Och spännande nog så har flera av figurerna tillbehör som hitills varit exklusiva för Minifigures serien. Som t.ex. mikrofonen och laserpistolen.

lego25.JPG
lego26.JPG
lego27.JPG
lego28.JPG

Sist men inte minst så har vi dessa fyra nya set från Kingdoms. Och ja som synes så får Castle-fansen äntligen de lite mer civila set som de efterfrågat i åratal.Settet med väderkvarn och lada är väl något av ett måste. Ett set som dessutom innehåller getter, höns i två färger och en fläckig gris.

På den militära sidan så verkar det nästan uteslutande vara Dragon knights som en slags motpol till den förra releasen som till största delen bestod av soldater från Lions.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s