Recension 2259 Skull Motorbike

Ninjago ärsom sagt Legos storsatsning för 2011 med en hel del reklam, spel, filmer och en massa annat. Vi har tidigare tagit en första titt på temat genom 2257 Spinjitzu Starter Set. Men Ninjago är så mycket mer än Bara Spinjitzu. Det har blivit dags att titta närmare på ett av temats lekset. Närmare bestämt 2259 Skull Motorbike.

Settet med den kraftigt överdimensionerade motorcykeln ligger i den lägre prisklassen med ett pris på 149 Kr. Settet kommer samtidigt med hela 157 bitar vilket ger ett per-bit-pris på under kronan (0,94 kr per bit)

 

Låda & innehåll

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/boxfront.jpg
https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/boxback.jpg

Lådan är det väl inte så mycket att orda om. Den har Ninjago’s typiska röda design. Framsidan visar upp en actionbild medans baksidan visar features och det här temats samlingsobjekt i form av fyra olika gyllene vapen. Just detta set innehåller gyllene nunchucks.

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/contents.jpg

Inuti lådan återfinns fyra onumrerade påsar, en instruktionsbok och en liten DSS (Dreaded Sticker Sheet) med två dekaler.

 

Intressanta bitar

Settet innehåller en hel del nya och unika/ovanliga bitar för sin prisklass.

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/5l-kedja.jpg

Först ut har vi den här 5 ”pluppar” långa kedjan som är ny  för detta tema. Detta är ett av fem set som kommer med denna kedja i Perl Gold.

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/handles.jpg

Sen har vi dessa två ”modifierade ljussabelhjalt” eller var man skall kalla dem. De är hur som helst tämligen användbara och detta set kommer med två stycken i ”perl gold”.

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/wheel.jpg

Dessa hjul är väl allt annat än nya. De fanns ju redan när jag var liten. Men detta är det andra settet någonsin där man får dem i mörkt blågrå. Det andra settet som kommit med dessa hjul i mörkt blågrå är 10214 Tower Bridge. i 2259 Skull Motorbike följer det med två av dessa hjul.

https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/tires.jpg

Förutom de två blågrå hjulen så får man även med två svarta gummidäck till desamma.

https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/trans-red_1x4_tile.jpg

En 4 ”pluppar” lång tile i transparant rött är även det en ny bit för detta tema. 2259 Skull Motorbike är en av tre set som kommit med denna bit än så länge.

arms.jpg

Settet kommer med hela tre stycken (en är extra) av de nya skelettarmarna. Dessa armar påminner verkligen mer om just armar till skelett snarare än robotarmar. Trevligt nog så är händerna på dessa armar vridna 90 grader till skillnad från armarna som kommer i spinjitzu-setten.

 

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/purple_cheese.jpghttps://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/purple_plate.jpg

Mörklila är en färg som väl få anses vara en favoritfärg bland Legos designers. De tycks smyga in färgen lite överallt. Detta set kommer med totalt 5 bitar i mörklila (3 ostbitar och 2 runda 1×1 plattor) varav två är extra.

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/helmet.jpghttps://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/helmet_under.jpg

Sist men inte minst har vi Chopovs fantastiskt snygga svarta armehjälm. Det är samma hjälm som army men från Toy Story temat bär men, som sagt, här i svart.

 

Minifigs

Settet kommer med två minifigs. Först ut är Jay, som vi även såg i recensionen av 2257 Spinjitzu Starter Set.

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/jay_front.jpghttps://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/jay_back.jpghttps://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/jay.jpghttps://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/jay_weapons.jpg

Det är exakt samma figur som förljer med i 2257 Spinjitzu Starter Set men den här figuren ger mer känsla av kvalitet än vad den figuren gjorde. Kan dock inte riktigt sätta fingret på vad skillnaden är. I detta settet kommer han dels med en svart katana och gyllene nunchucks.

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/chopov_front.jpghttps://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/chopov_back.jpghttps://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/chopov_side.jpghttps://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/chopov_weapon.jpg

Settets andra minifig är Chopov. Utrustad med cool svart armehjälm, grått höftskynke, benyxa, och en likadan rustning som Frakjaw i 2257 Spinjitzu Starter Set. Skillnaden är att Chopovs rustning har mörkgrå spikar istället för Frakjaws röda.

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/chopov_nogear.jpg

Precis som Frakjaw så har Chopov ett karakteristiskt skeletthuvud snarare än det standardiserade som följde med i förra omgången av Castle.

 

Bygge

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/instructions.jpg

Settet kommer med en bok medinstruktioner som är sedvanligt lätta att följa. Intressant nog så inleds varje steg med plocklistor. Det brukar saknas i instruktionsböckerna till set i den här prisklassen. Trevligt men är väl ingenting som behövs egentligen då det är väldigt få bitar som adderas för varje steg.

https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/step_1.jpg
https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/step_2.jpg
https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/step_3.jpg
https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/step_4.jpg
https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/step_5.jpg
https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/step_6.jpg
https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/2259/step_7.jpg

Här är en liten nyhet för recensioner här på bloggen. En slags timelapse av bygget. Som synes så är settet till stor del konstruerad i gammal hederlig stack-a-brick (studs up). Dekalerna är tacksamt nog baratvå stycken och kräver ingen större fingerfärdighet att få på plats.

 

Modellen

front.jpg
left.jpg
right.jpg
back.jpg

Skull Motorbike är kort sagt en övervuxen motorcyckel av typen chopper. Motorcykeln lider lite av samma åkomma som många andra legoset på senare år. Hur styrs fordonet? Styret är ju långtifrån att vara inom räckhåll för Chopov och några andra kontroller syns inte till. Men det är väl bara detaljer…

left_side.jpg
right_side.jpg

Trots alla slopes och försöken att bryta upp ytan med dessa plattor så är motorn tämligen kantig. Settets två dekaler gör förstås sitt till. För utan dessa upplevs motorns sidor som än tommare ytor.

rear.jpg

Motorcykels bakre region är däremt väldesignad och de där tentakel-bitarna är som gjorda för att användas till stänkskärm. 

skull_front.jpg

Skallen på styrets framsida ser ut att hämta en del inspiration från Mark Sandlins ”3vil”.

 

Till sist har vi settets enda feature. Genom att dra i spaken på motorcykelns högersida så slungas skallen framåt och klubbar ner vad som än råkar finnas strax framför framhjulet. Den är enkelt konstruerad och fungerar oväntat bra. Man behöver inte rycka särskillt hårt för att effekten skall uppstå.

Enda klagomålet är väl att räckvidden på någon enstaka centimeter är rätt begränsad. Men den är både fantasifull och fungerar bra.

 

Summering

full.jpg

2259 Skull Motorbike är ett av de billigare setten i temat Ninjago. Modellens design är kanske inte riktigt så bra som man kan förvänta sig av ett set i den här prisklassen. Men det innehåller trots allt en hel del intressanta och ovanliga/unika bita och trots detta så är priset per bit strax under kronan.

Settet innehåller inte så mycket i featureväg men till skillnad från många andra intressanta ideer i prisklassen så fungerar den utmärkt.

Bra

Dåligt

  • Lite kantig design på motorcykeln.
Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s