Mindre Billundsk luft i lådorna.

Den senaste undersökningen från LEGO antydde att vi kunde komma att förvänta oss mindre legolådor i framtiden. Och nu verkar det som att detta är på gång. På siten Toys N Bricks rapporteras det nu om att det dykt upp en ny upplaga av settet 8093 Plo Koon’s Starfighter i en mindre låda på butikshyllor i USA.

5484326119_86e59cbac8.jpg
8093 Plo Koon’s Starfighter i orginalådal och ny mindre låda sida vid sida på en butikshylla i USA.

Jag tycker detta är ett riktigt bra initiativ. För det känns lite märkligt ibland när man öppnar lådan och det kanske visar sig att drygt två tredjedelar av lådans innehåll är luft. Och både miljömässigt och ur fraktkostnadsperspektiv så borde det vara betydligt bättre att lådorna anpassades efter dess innehåll snarare än prislappen. Så man får väl hoppas att detta experiment, eller vad man skall kalla det, slår väl ut och att vi framtiden får se lite mindre lådor.

Men samtidigt kan man fundera över är huruvida det psykologiska kommer att spela in. Hur kommer försäljningen av ett set att påverkas av att det har en låda som är mindre än andra set med samma pris? Kommer folk överlag att tycka att Lego blivit mycket dyrare bara för att lådorna minskar i storlek? Trots att det enda av innehållet som försvunnit är luft.

 

Vad säger ni läsare? Påverkar lådans storleken ditt köp av Lego? Tror du att du skulle köpa en liten legolåda som kostar lika mycket som ett annat set i en större låda?

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mindre Billundsk luft i lådorna.

 1. Simon skriver:

  Jag tycker det är bra att lådorna blir mindre.

 2. Mikael skriver:

  Bra att lådorna blir mindre.Kanske inte så lyckat att ha den mindre och den större bredvid varandra.Jag tar den mindre men mormor som ska köpa present tar nog den större.

  • Johan skriver:

   Ja, men jag undrar om det inte är lite tanken att de skall stå sida vid sida för att se om lådans storlek spelar roll. Men det är ju som du skriver stor risk för att folk bara kommer att plocka den större lådan. Men jag håller alla mina tummar för att experimentet kommer att bli lyckat.

 3. Tydligen hade bara han som tog bilden ställt lådorna bredvid varandra för att visa skillnaden, så det var inte de de som jobbade i butiken som hade ställt det så. Det jag tror är ju att de som redan ”kan” lego, tar den mindre lådan, för att de vet bitarnas verkliga storlek, men andra som bara köper present åt barn/barnbarn, tar nog den större, efterssom… ja, ju större låda, desto större byggsats/fler bitar tänker de väl, och det förstår man ju, så det ska bli spännande att se hur dethär går…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s