Recension: 8804 Minifigures series 4

Från och med idag, måndag 27 mars, så skall aprilnyheterna så smått börja dyka upp hos leksaksbutikerna ute i landet. Så om du är en av alla dem som går runt och suktar efter minifigures series 4 så kan du börja hålla utkik efter dessa hos din lokala ABS-langare.

Dagens recension kommer att ta en närmare titt på åtta av seriens sexton figurer.

Påse

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/bag.jpg

Series 4 kommer i orange:a påsar. Påsarna har samma slags kodsystem som Series 3 hade. Och det är lika svårt att tolka dessa som det var på Series 3. Men då varje figur har rätt så distinkta tillbehör så torde det inte vara särskillt svårt att klämma sig fram till vilken figur det är i påsen.

 

#2 Kimono girl

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/geisha_front.jpg
https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/geisha_back.jpg

Först ut är figur nummer 2 ”Kimono Girl”. En vitsminkad Geisha klädd i en röd kimono med vackert tryck, både fram och bak. Att Lego valt att inte kalla figuren för Geisha har antagligen att göra med missuppfattningen om att en Geisha skulle vara en form prostituerad.

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/geisha_hair.jpg

Hårbiten är densamma som kom med förra seriens sumobrottare. Men här har man lagt till ett tryck med blommor.

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/solfjader.jpg

Figurens tillbehör är en rätt användbar mörkröd solfjäder.

 

#4 Punk Rocker

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/punkare_fram.jpghttps://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/punkare_back.jpghttps://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/punkare_top.jpg

Punkaren är en sån där figur som dessa minifigurserier är som gjorda för. För det är ordentligt osannolikt att vi någonsin kommer att få se en sådan i ett traditionellt tema. Klädd i blå jeans med nitbälte och säkerhetsnålar och en svart T-shirt med en riktigt snyggt tryck och givetvis med en rosa tuppkam.

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/tuppkam.jpg

Tuppkammen är tillverkad i ett mjukare gummiaktigt material som vi sett ett antal gånger tidigare den senaste tiden.

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/guitarr.jpghttps://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/guitarr_back.jpg

Självklart kommer han utrustad med en svart Flying V gitarr.

 

#5 Surfer Girl

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/surfergirl_front.jpghttps://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/surfergirl_back.jpg

Series 2 gav oss en manlig surfare och här kommer en kvinnlig sådan. Klädd i svart och råsa våtdräkt. Hårbiten är den som lanserades med sjuksköterskan i serie 1 och som hitills bara kommit i dessa serier med minifigurer. Den som följer med i Surfer girl är i den nya färgen Medium Dark Flesh (Dark Nougat).

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/surfboard.jpghttps://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/surfboard_under.jpg

Surfbrädan är likadan som den man fick med surfaren i series 2 men med ett annat tryck. Om jag får säga det själv  så är denna faktiskt coolare med de råsa hotrod lågorna. Tyvärr har trycket kladdat lite på sidan om samt på den bakre ”pluppen”. Men som tur var så är det inte så iögonfallande. Men har man väl sett det så går det inte att missa.

 

# 7 The Monster

https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/frankenstein_front.jpghttps://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/frankenstein_back.jpghttps://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/frankenstein_side.jpg

Frankensteins monster med det karaktäristiska höga och platta huvudet. Som med så många andra av figurerna i den här serien så har den rödbruna Torson bara tryck på framsidan. benen saknar helt och hållet tryck.

Detta är inte den första upplagan av Frankensteins monster som Lego gett ut som minifig. Det fanns även en Frankensteins monster i det gamla Studios temat från början 2000-talet. Men denna nya figur är betydligt bättre.

https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/frankensteinhead_top.jpghttps://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/frankensteinhead_under.jpg

Övre delen av huvudet är en egen bit och är det enda ”tillbehör” som följer med figuren.

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/frankenstein_head.jpg

Såhär ser ansiktet ut under överdelen. Ansiktets rynkiga ögonbryn döljs nästan helt av huvudets överdel.

 

#9 Street Skater

https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/sk8er_front.jpghttps://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/sk8er_back.jpg

En av nackdelarna med series 4 är att den innehåller ett par tämligen repetetiva figurer. Vi har Trädgårdstomten som är mer än lovligt lik fiskaren från föregående serie. Vi har en ny surfare om än en kvinnlig sådan och så har vi denna Street Skater jämfört med figur #6 Skater i series 1.

Figuren är klädd i mörkbeiga byxor utan tryck och en ljusgrå munkjacka med tryck både fram och bak.

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/sk8er_head.jpg

Allt som oftast brukar det vara ett annat kön på figuren när det kommer en ny variant av en tidigare figur. Och huruvida detta är ett manligt eller ett kvinnligt ansikte går att debattera i all oändlighet. Men enligt Legos beskrivning av figuren så är det en han.

https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/sk8board.jpghttps://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/sk8board_under.jpg

Den svarta skateboarden med tryck är betydligt coolare än den förra figurens vanliga blå skateboard.

https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/sk8boardwheels.jpg

Skateboarden kommer med vita hjul. Det är ny färg för denna bit som tidigare nästan uteslutande kommit i svart. Bricklink listar hela 127 set med svarta skateboard hjul.

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/sk8erhat.jpg

Mössan är densamma som kom med skidåkaren i Series 2 men här i mörkgrå med tryck frampå.

 

#11 Soccer Player

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/footballplayer_front.jpghttps://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/footballplayer_back.jpg

Självklart går det inte att släppa en massa sportrelaterade minifigurer utan att även släppa en fotbollsspelare. Vita strumpor och vita shortssamt vit och blå randig tröja. Självklart är hans lag sponsrat av Legolands egna oljebolag Octan.

Håret är av den typ som lanserades med skataren i första serien men här är färgen Dark Medium Flesh. Eller skall i alla fall vara det. Den som jag har här är dock ljusare än Medium Dark Flesh.

https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/footballplayer_head.jpg

Figurens ansikte har en ordentlig skäggstubb och ett charmigt höjt ögonbryn.

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/fez_pokal.jpg

Det följer tyvärr inte med någon fotboll. Istället får vi med en pokal byggd dels av trofen i ny färg (Metallic silver) och dels en Fez i ny färg(svart).

 

#12 Werewolf

https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/werewolf.jpghttps://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/werewolf_back.jpg

Det är inte bara Frankensteins monster som är ett klassiskt monster i denna serie. Figur 12 är också ett sådant . Nämnligen varulven. Med rödbrun hud och sönderriven tröja och byxor. Torso och ben har tryck fram men inget tryck bak. Liten kul detalj att ena skjortärmen saknas helt.

Ja, hårbiten är densamma som följde med förra seriens alv. Här är den dock mörkbrun snarare än blond och öronen är i rödbruna istället för gula.

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/bone.jpg

Varulvens tillbehör är såklart ett hundben. 🙂

 

#13 Hazmat Guy

https://i0.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/hazmat_front_helmet.jpg
https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/hazmat_back_helmet.jpg

Ibland är det nästan läskigt hur saker och ting kan slumpa sig. Det är bara veckor sedan Jordbävningen i Japan med den efteröljande härdsmältan i Fukishima. Minifigures Series 4 med officiellt släppdatum i april innehåller denna kille klädd i orange Hazmat-dräkt. Hade dräkten varit vit så skulle jag på allvar ha börjat tro att någon På Lego är synsk.

Oavsett vad så är detta en av mina favoritfigurer i denna serie. Och det lär nog inte dröja länge innan vi kommer att få se en uppsjö av Half-Life MOC:s. 🙂

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/hazmat_front_nohelmet.jpg

Den orangea torson under hjälmen har även den tryck på framsidan men saknar helt tryck där bak.

https://i2.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/hazmathelmet1.jpg

En del kanske undrar om det där visiret är löstagbart och som synes på bilden här ovan så är det väl det. Men det vette tusan om det i praktiken är löstagbart utan att samtidigt skada det. Har inte testat. Och även om det gick att ta lös så vore det väl inte användbart till så mycket.

https://i1.wp.com/www.brickshelf.com/gallery/mirandir/Recensioner/Minifigures4/spruta.jpg

Förutom hjälmen så kommer Hazmat figuren även med en svart högtrycksspruta där slangen är tillverkad i ett mjukt gummiaktigt material. En användbar sak och en stor anledning till att jag mest troligt kommer att köpa mer än en av denna figur.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Recension: 8804 Minifigures series 4

  1. Agreenbrick skriver:

    Prince of persia??? Menar du händelsevis pirates of the carribean?

  2. Johan skriver:

    Så sant så! x) Det är dumt att börja skriva inlägg före sju på morgonen…

  3. Måns skriver:

    Tack för trevlig recension och bilder!;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s