Dagens serie 5 figur

Augusti närmar sig med stormsteg och därmed även flertalet nyheter på Lego-fronten. Däribland 8805 Minifigures Series 5.

Inför detta kommer jag att varje dag posta en liten recension av en slumpvist vald figur ur serie 5. Först ut är faktiskt figur nummer 1.

Men allra först en snabbtitt på serien i stort och dess påse.

Serie 5 kommer i ljusblåa påsar. Samtliga figurer har rätt distinkta tillbehör så har man lite vana av att klämma på påsarna så lär det inte vara några större problem att hitta de figurer man vill ha.

Som vanligt såföljer det med en liten poster där man kan bocka för vilka av de 16 figurerna man har. Flera av figurerna är fortsättningar på ”teman” från tidigare serier. T.ex. Snowboardåkaren, clownen och grottkvinnan.


Först ut är en nyutexaminerad student med en klassisk svart Talar och den kvadratiska hatten. Talaren (Eller hur man nu böjer man det namnet…) är tillverkad av samma material som den vanliga manteln. Skillnaden är att denna sitter både fram och bak.

Tyvärr är det lite svårt att få dräkten att sitta ordentligt. Beroende på vilken sida man viker först så spretar antingen den främre eller den bakre delen av dräkten som på bilden ovan. Det verkar inte gå att få den att ligga mot kroppen både fram och bak bara genom att vika.

Under Talaren (böjningen igen) så döljer det sig lite ett användbart tryck på torsons framsida. Både sidor och rygg saknar tryck.

I kategorin intressanta bitar så har vi förstås denna studentmössa (eller vad det nu heter). En bit som skulle vara ganska osannolik om det inte vore för denna serie.

 

Summering

Detta är en trevlig liten minifigur av en typ som är samlarfigurtemats stora styrka. Det är inte särskillt troligt att vi någonsin kommer att få se ett tema där det förekommer nyutexaminerade studenter klädda på detta vis. Men här får vi en ändå då hela temat ju, mer eller mindre, handlar om mångfald.

Men figuren är inte helt perfekt då det är lite problematiskt att få dräkten till att sitta som den skall. Det går möjligtvis att fixa med ett stryckjärn men jag har inte provat.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dagens serie 5 figur

  1. Henrik skriver:

    Gillar de stora bilderna 🙂 Ser fram mot resten av figurerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s