Om

Javisst, Lego är kanske i första hand en leksak men det kan även vara mer än så. Det är rätt många av oss som har både barndom och ungdom bakom oss som valt att plocka upp de färgglada plastbitarna som hobby. Vissa samlar på legomodeller från vissa teman och/eller tidsepoker medan andra även använder det till att uttrycka sin kreativitet precis som vilket annat konstnärligt medium som helst.

Lego som konstnärligt medium är lite motsägelsefullt. Det är lättarbetat då det är lätt att när som helst korrigera misstag och använt material går att återanvända om och om igen. Samtidigt är det ett svårarbetat medium då de färdiga bitarna sätter begränsningar i vilka färger och former man har att arbeta med.

Legobloggens fokus ligger på de lite äldre Legoentusiasten, s.k. AFOL(Adult Fans Of Lego). Till stor del handlar det om intressanta och snygga byggen, MOCs (My Own Creation), men även nyheter, kampanjer och events m.m. tas upp.

Annonser

En kommentar till Om

  1. Samuel Thelin skriver:

    Hej
    Jag heter Samuel Thelin och arbetar på Malmö Museer. Vi planerar inför nästa års sportlov ett stort LEGOevent med tävlingar, utställningar och andra aktiviteter. Vi skulle därför väldigt gärna komma i kontakt med LEGOentusiaster som är intresserade av att hjälpa oss med detta. Hör gärna av er till mig! Bästa hälsningar
    Samuel Thelin, samuel.thelin@malmo.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s