Bricklink sålt

Bricklink

När Bricklinks grundare Daniel Jezek hastigt avled 2010 så tog hans familj över sidan som är är världens största andrahandsmarknad för Lego. Men siten har dragits med en hel del problem sedan dess med hackerattacker och ett allt mer åldrat gränssnitt. Men trots allt så var det rätt oväntat det besked som kom under eftermiddagen. Familjen väljer att kliva åt sidan och har sålt siten till det Hong Kong baserade företaget Bricklink Limited som startats av den sydkoreanske affärsmannen Jung-Ju “Jay” Kim.

45-åringen Jung-Ju “Jay” Kim är grundare av Nexon, ett av världens största företag inom onlinegaming, och han är Sydkoreas 11:e rikaste man med en förmögenhet på 1,6 miljarder dollar. Han skall dessutom ha varit en aktiv användare på Bricklink under flera år.

Enligt uppgift så planerar den nye ägaren att först migrera siten till ett nytt datacenter vilket kommer ske c:a 9:00 imorgon bitti svensk tid. Siten beräknas då ligga nere i  3 timmar. Sedan kommer man att inleda arbetet med att uppdatera sitens rätt så föråldrade gränssnitt till ett Bricklink 2.0

Jag är för omväxlings skull optimistisk om att detta kommer att innebära ett välbehövligt lyft för Bricklink. Då den nye ägaren verkar vara ett hängivet Lego-fan och en mycket resursstark sådan.

Här finns ett gemensamt uttalande av Eliska, f.d VD av Bricklink och Jung-Ju “Jay” Kim

Det här inlägget postades i bricklink och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s